Här kan du prova appen

En ny familj för Jefta

Du är inte inloggad, dina svar blir inte sparade
Gud bryr sig Gud bryr sig
om dig! om dig!

Jeftas nya familj

Jefta var inte så glad för sin familj. Hans småbröder ville inte att han skulle bo hos dem. “De är faktiskt inte mina bröder”, sa Jefta kanske för sig själv. De var hans halvbröder. Jefta och de andra pojkarna hade samma pappa, som hette Gilead, men Jefta hade en annan mamma. Det var där alla problem började. Gilead fick ett barn med en kvinna han inte var gift med – de fick Jefta. Sen gifte sig Gilead och fick flera yngre söner. De sönerna hatade sin halvbror Jefta.

Hur kändes det för Jefta?

Jefta måste ha varit väldigt olycklig. De andra hade roligt tillsammans, men han var alltid ensam. “Vad pratar de om? Pratar de om mig?”, kanske Jefta tänkte när han tittade på sina bröder. Även om de inte hade sagt något kändes det jobbigt för honom.

Kanske känner du det som Jefta. Du kanske också har syskon (eller halvsyskon) som inte accepterar dig. Kanske dina klasskamrater eller barnen på gatan får dig att känna dig oönskad. Som om du inte räknades. Det kanske gör det svårt för dig och får dig att känna dig ledsen ibland.

Har du någon gång känt det som Jefta? Har du någon gång känt det som Jefta?

Det här är en sann berättelse

Den står i Bibeln. Bibeln är den bok som Gud har gett oss. Vi har satt några delar av berättelsen som är tagna direkt från Bibeln i fetstil. Efter de fetstilta ställena har vi skrivit namnet på den del av Bibeln där man kan hitta just de orden. Om du redan har en Bibel kan du hitta texten själv.

tillbaka

Bibelresan

Du använder en gammal webbläsare som inte kan visa sidan korrekt.

Var vänlig och använd en annan webbläsare.